Parodontologie Breda
Parodontologie Breda
Parodontale zorgverlening in Nederland is in zijn algemeenheid in de afgelopen decennia sterk veranderd. Tandartsen en hun patiënten zijn steeds beter op de hoogte van de mogelijkheden om parodontale ontstekingen te onderkennen en behandelen. De meeste patiënten willen levenslang hun eigen gebit behouden en technisch gesproken kan dat voor het overgrote deel van de bevolking. Bovendien bevestigen onderzoeken de laatste jaren het verband tussen algehele gezondheid en parodontale ontstekingen.
Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees ofwel het parodontium genoemd. Het parodontium is het steunweefsel van de gebitselementen. De ontsteking kan zich uitbreiden naar het kaakbot. Daardoor kan er kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Parodontitis bedreigt dus niet de tanden en kiezen zelf, maar het houvast van de gebitselementen.
Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte uitvallen. Parodontitis is een sluipende ziekte. De ziekte kan lange tijd aanwezig zijn zonder opgemerkt te worden.
Wanneer is er sprake van een parodontale aandoeding?
- Wanneer het tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen of het eten van harde dingen, zoals bijvoorbeeld appels.
- Wanneer het tandvlees gevoelig of pijnlijk is bij het tandenpoetsen.
- Wanneer het tandvlees terugtrekt, zodat het lijkt of de gebitselementen langer worden.
- Wanneer de gebitselementen los gaan staan.
- Wanneer u last hebt van een vieze smaak.
- Wanneer u last hebt van een "slechte adem"
Van tandvlees tot kaakbot: alles wat je moet weten over parodontologie
Ben jij ook zo trots op jouw gebit en wil je het levenslang behouden? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan het parodontium. Parodontologie is de studie en behandeling van parodontale aandoeningen zoals parodontitis. Bij parodontitis ontstaat er ontsteking van het tandvlees, wat zich kan uitbreiden naar het kaakbot. Uiteindelijk kan dit resulteren in verlies van kaakbot, wat weer leidt tot losstaande tanden en kiezen die kunnen uitvallen. Gelukkig is parodontitis goed te behandelen, met behulp van een goede mondhygiëne en professionele parodontale zorg. Verschillende onderzoeken bevestigen ook een verband tussen parodontitis en algehele gezondheid, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Bij McDent kunnen wij je alles vertellen over parodontologie, van tandvlees tot kaakbot!
Parodontologie Breda: het belang van preventie en behandeling
Parodontale zorgverlening is in Nederland sterk veranderd en steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van preventie en behandeling van parodontitis. In Breda zijn er gelukkig veel mogelijkheden voor goede parodontale zorg. Het parodontium is het steunweefsel van onze tanden en kiezen en parodontitis kan zich gemakkelijk ontwikkelen zonder opgemerkt te worden. Het is daarom essentieel om regelmatig een tandarts te bezoeken en preventieve maatregelen te nemen om het ontstaan van parodontitis te voorkomen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van ons tandvlees en onze algehele gezondheid. Gelukkig zijn er verschillende behandelmethoden beschikbaar, afhankelijk van de ernst van de parodontitis. Bezoek onze website mcdent.nl en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het behouden van uw eigen gebit!
Veelgestelde vragen over Parodontologie Breda
Wat is parodontologie?
Parodontologie in Breda is de tandheelkundige specialisatie die zich richt op het behandelen van tandvleesaandoeningen, zoals parodontitis. Het doel van parodontale zorg is om het tandvlees gezond te houden en tandverlies te voorkomen. Er zijn diverse behandelingen beschikbaar, zoals professionele gebitsreiniging, worteloppervlakteschrapen, flapoperaties en zelfs een tandvleestransplantatie. Bij een behandeling wordt er niet alleen gekeken naar het gebit, maar ook naar andere factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van het tandvlees, zoals roken, diabetes en stress. Parodontologie in Breda is van groot belang, omdat het verband tussen parodontitis en algehele gezondheid steeds meer wordt onderkend. Een gezonde mond draagt bij aan een gezond lichaam en daarom is het van belang om regelmatig een tandarts of parodontoloog te bezoeken om tandvleesaandoeningen vroegtijdig te herkennen en te behandelen.
Wat zijn de voordelen van parodontologie?
Wist je dat parodontologie niet alleen gericht is op het gezond houden van je tandvlees en kaakbot, maar ook op het verbeteren van je algehele gezondheid? In Breda zijn er tal van voordelen als het gaat om parodontale zorgverlening. Zo bieden de specialisten in deze regio verschillende behandelingen aan om ontstekingen tijdig te onderkennen en te bestrijden. Maar er is meer.
De voordelen van parodontologie in Breda zijn:
1. Preventie van tandverlies: Door tijdig te behandelen kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen worden.
2. Verbetering van de hart- en vaatgezondheid: Er bestaat een duidelijke relatie tussen parodontitis en hart- en vaatziekten. Door de ontstekingen te verminderen, wordt het risico op deze ziektes beperkt.
3. Versterking van het immuunsysteem: Het immuunsysteem wordt versterkt doordat het lichaam minder ontstekingsstoffen produceert.
4. Verhoging van de levenskwaliteit: Een gezond gebit draagt bij aan een betere levenskwaliteit en vermindert het risico op andere ziektes, zoals bijvoorbeeld diabetes.
Maak dus zeker gebruik van de parodontale zorgverlening in Breda en geef je gezondheid een boost!
Hoe weet ik of ik naar een parodontoloog moet?
Als je last hebt van bloedend tandvlees tijdens het poetsen, tanden die los staan of teruggetrokken tandvlees, dan is het verstandig om een afspraak te maken met een parodontoloog. Ook als je tanden en kiezen gevoelig zijn voor koud of warm voedsel, kan dit een teken zijn van parodontale ontstekingen. Een parodontoloog is gespecialiseerd in de behandeling van tandvlees- en kaakbotproblemen en kan je helpen bij het voorkomen van verdere botafbraak en tandverlies. Het is belangrijk om regelmatig je tandvlees te laten controleren door een tandarts of parodontoloog om problemen tijdig op te sporen.
Wat zijn veel voorkomende parodontale aandoeningen?
Parodontitis is de meest voorkomende parodontale aandoening. Naast parodontitis zijn er nog meer aandoeningen die het tandvlees en kaakbot kunnen aantasten. Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees en is de voorloper van parodontitis. Er kan ook sprake zijn van teruggetrokken tandvlees, wat kan leiden tot gevoelige tanden en verlies van steunweefsel. Een andere aandoening is aften, dit zijn pijnlijke plekjes in de mond die vaak vanzelf genezen. Het is belangrijk om deze aandoeningen op tijd te behandelen om verdere schade aan het gebit te voorkomen.
Hoe kan ik parodontitis voorkomen?
Om parodontitis te voorkomen is een goede mondhygiëne van groot belang. Dit betekent minimaal tweemaal per dag grondig poetsen met een fluoride tandpasta en dagelijks flossen of stoken. Ook regelmatig een tandarts of mondhygiënist bezoeken is essentieel om beginnende ontstekingen snel te kunnen signaleren en behandelen. Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten en te leven, roken te vermijden en stress te verminderen. Onderzoek toont namelijk aan dat naast een goede mondhygiëne, een gezonde leefstijl kan helpen bij het voorkomen van parodontitis en het behouden van een gezond en sterk gebit.
Openingstijden
Maandag
08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:15 – 17:00
Dinsdag
08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:15 – 17:00
Woensdag
08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:15 – 17:00
Donderdag
08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:15 – 17:00
Vrijdag
08:15 – 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:15 – 12:30
Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?
Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.